Goede doelen

Ieder jaar kiest het bestuur van Stichting Ragweek Maastricht twee goede doelen uit welke regionaal, nationaal of internationaal kunnen zijn. Het bestuur stelt jaarlijks zelf criteria op waaraan een goed doel moet voldoen en zij kiezen de doelen geheel onafhankelijk uit. De uiteindelijke opbrengst van de Ragweek zal eerlijk verdeeld worden tussen de twee gekozen goede doelen.

Het lokale doel waar wij ons dit jaar voor inzetten is Bibihuis Maastricht. Het nationale doel waar wij ons in samenwerking met RAGweek Utrecht voor inzetten is Campagneteam Huntington.

 

Campagneteam Huntington

Campagneteam Huntington haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar medicijnen tegen de ziekte Huntington. Deze ziekte heeft symptomen van ALS, Alzheimer en Parkinson en is genetisch. Door het genetische karakter rust er een groot taboe op de ziekte, omdat mensen vaak liever niet willen weten of vertellen dat ze de ziekte hebben. Huntington manifesteert zich namelijk pas later in het leven, zo rond de 40 jaar.

Campagneteam Huntington wil het taboe doorbreken en bovenal een medicijn vinden: hun missie is Huntington binnen 10 jaar geneesbaar maken

Campagneteam Huntington is opgericht in november 2014 naar aanleiding van de terugloop van financiële steun voor onderzoek naar een geneesmiddel voor de ziekte. Terwijl er juist in deze tijd veelbelovende ontwikkelingen in de wetenschap zijn. Al het geld dat gedoneerd wordt gaat 100% naar het opzetten van nieuwe projecten om een medicijn te vinden.

Benieuwd naar dit goede doel en naar wat ze allemaal doen? Neem dan een kijkje op hun Facebook pagina: Campagneteam Huntington  of hun website: campagneteamhuntington.nl

Ragweek Maastricht zet zich in voor nationaal goed doel Campagneteam Huntington

Bibihuis Maastricht

Het Bibihuis is een huis in Maastricht dat zich inzet voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar, die door een onevenwichtige thuissituatie en ernstige gedragsproblemen behoefte hebben aan een veilig, warm en geborgen thuis. 

Naast het bieden van een leefklimaat waarin de kinderen weer de kans gaan krijgen zich te ontplooien wordt er specifieke hulpverlening geboden, gericht op de problematiek van het kind. Het uiteindelijke doel is om de kinderen te laten uitgroeien tot stabiele volwassenen die in staat zijn te genieten van hetgeen het leven hen te bieden heeft.

Anderzijds streeft het Bibihuis ernaar om ouders gedurende de weekenden en vakanties (tijdelijk) te ontlasten van hun opvoedingstaken om op deze manier een eventuele uithuisplaatsing te kunnen voorkomen.

De visie van het Bibihuis is dat deze kinderen evenals ieder ander kind een warm, veilig en gezellig thuis verdienen, waar ze tot rust kunnen komen en als mens kunnen groeien. Het Bibihuis wil een dergelijke plek voor ze zijn.

Benieuwd naar dit goede doel en naar wat ze allemaal organiseren? Neem dan een kijkje op hun Facebook pagina: Bibihuis Maastricht of hun website: bibihuismaastricht.nl

Bibihuis goede doel RAGweek Maastricht